Puzzle antreprenorial. ”Piesele” care garantează succesul afacerii tale

Dacă ești în căutarea unei rețete pentru clădirea afacerii tale de succes, află că șansele ca ea să existe sunt extrem de mici. Adevărul este că succesul diferă de la caz la caz, în funcție de specificul proiectului, de targetul ales, de calitatea produselor și de implicarea celor care construiesc respectivul proiect. Așadar, nu există un model concret după care să ne ghidăm în construirea unor proiecte care să reușească să se diferențieze pe piață și să aducă profit. Există însă câteva elemente care contribuie la reușita afacerii tale. Asemănătoare unor piese de puzzle, acestea te ajută să conturezi o imagine puternică afacerii tale - acea ”imagine de brand puternică”, atât de râvnită de orice afacere nouă care apare pe piață.

Puse cap la cap, piesele acestui puzzle te vor ajuta să pășești cu mai multă ușurință pe piața și să te diferențiezi între restul proiectelor concurente. Fără s-o mai lungim, iată ce nu trebuie să-ți lipsească de pe ”tabla de joc” imaginară, dacă vrei ca afacerea în care depui toate eforturile tale să se concretizeze și să devină una de succes:

  • O imagine puternică, diferită de celelalte existente pe piață - oricât de inedită sau inovatoare ar fi ideea ta de afaceri, oricât de multe avantaje ar oferi ea potențialilor tăi clienți, dacă aceștia nu știu de existența ei, toate eforturile tale sunt egale cu zero. Este important să crezi în ideea ta și să-ți dorești s-o transformi într-o afacere reală, însă tot atât de important este să știi cum să conturezi în jurul ei o imagine puternică. Fă din afacerea ta un brand de încredere, întotdeauna la dispoziția clienților săi, întotdeauna prezent la locul și momentul potrivit. Pune accent pe calitățile proiectului tău, pe ceea ce acesta oferă diferit de restul competitorilor săi de piață. 
  • Activitate constantă și cât mai relevantă în mediul online - concentrează-te pe consolidarea unor legături stabile atât cu publicul online, cât și cu cel offline. Nu este suficient să ai doar o listă scurtă de clienți fideli, formată din cunoscuți sau persoane care ți-au găsit afacerea dintr-o întâmplare sau dintr-o recomandare. Cum rămâne cu tot acel target neexploatat, găsit în mare parte în online, care ar putea transforma lista ta scurtă de clienți într-o bază de date uriașe, care te va propulsa în topul antreprenorilor din domeniul tău de activitate? Ține cont că trăim în secolul vitezei, iar 99% din clienții tăi intră cel puțin o dată pe zi pe internet, în căutare de informații. Fii prezent pe canalele pe care el le frecventează. Un site web profesional, ușor de accesat și complet în informații, cât și o pagină de socializare constant actualizată sunt tot ceea ce ai nevoie pentru a putea menține vine relația dintre tine și potențialul tău public online.
  • Multă răbdare și perseverență, căci rezultatele se văd în timp - anii își spun cuvântul, iar un antreprenor cu experiență știe deja că nu este suficient să pocnești din degete pentru a avea rezultate. Dacă te încadrezi în cealaltă categorie, a antreprenorilor care încă visează cu ochii deschiși la succes obținut peste noapte, este cazul să te trezești la realitate! Lucrurile bune nu se obțin peste noapte. Răbdarea, perseverența și dorința de a depăși orice obstacol sunt esențiale în goana după succes antreprenorial. Dacă nu ai încă aceste calități, nu-ți face griji. După primele câteva luni pe piața antreprenorială, vei începe ușor să le obții și tu. În cele din urmă, prin dedicare completă pentru proiectul tău, idei inovatoare și atenție pentru toate potențialele tale categorii de public, poți obține ceea ce îți dorești cu atâta ardoare: succesul unei afaceri care a pornit de la zero, s-a dezvoltat și a înflorit în cel mai frumos mod cu putință.

 

 

 

TE AȘTEPTĂM
LA UNUL DINTRE
BIROURILE NOASTRE


 

BUCUREȘTI

PLOIEȘTI

BRAȘOV

CONSTANȚA