Social Media, aliatul afacerii tale în drumul spre succes. De ce trebuie să fii prezent online

Social Media, prin intermediul celor mai populare platforme ale momentului, a devenit una dintre cele mai puternice componente din online. Nu ar trebui să te mire dacă afacerea ta nu are succesul pe care ți l-ai imaginat inițial. De vină este, cel mai probabil, absența brandului de pe site-urile de socializare pe care publicul tău le frecventează. Acesta taxează lipsa de activitate a unui brand în mediul online și, tocmai din acest motiv, s-ar putea ca serviciile oferite, oricât de interesante ar fi ele, să nu aducă succesul afacerii tale.

Un site care oferă minimum de informații și o serie de cuvinte-cheie relevante se dovedesc, din ce în ce mai des, insuficiente pentru succesul unei afaceri. Platformele de tipul Facebook sau Instagram permit ambelor părți implicate să se cunoască mai bine, un lucru extrem de important pentru publicul tău, dar și pentru tine. Pe de-o parte tu, din postura de brand care dorește să-și construiască un public stabil, ai acces la o serie de unelte online folositoare. Poți interacționa eficient cu targetul tău, poți livra mesaje rapid și, cel mai important, poți primi un feedback în timp real pentru diferitele activități pe care le desfășori. La rândul său, publicului i se oferă șansa să-și facă o părere mult mai amplă despre ceea ce reprezintă brandul tău, iar mesajele tale de pe Facebook sau Instagram pot influența dorința de cumpărare a clientului. 

Îți prezentăm în continuare un top al celor mai importante motive pentru care și tu trebuie să fii PREZENT ONLINE:

  1. Imagine online e la fel de importantă ca imaginea de brand - am putea spune că cele două se completează una pe cealaltă, fiind principalele trepte ale succesului tău în afaceri. Degeaba încerci să îți construiești o imagine puternică și foarte curată, dacă prezența ta în online lipsește cu desăvârșire sau nu este constantă. Vei fi taxat aspru pentru acest lucru, iar oamenii care au nevoie de serviciile tale se vor reorienta către concurență. De ce? Pentru că ei oferă ceva ce tu omiți să iei în calcul: comunicare online eficientă. Este, deci, necesar să-i oferi targetului conținut în timp real, actualizat cât mai des. Povestește-i despre tot ceea ce presupune afacerea ta, de la promovare de produse, până la diverse evenimente importante din viața firmei, sau chiar celebrarea reușitelor. Arată-i că ești prezent pentru el și acesta va fi, la rândul său, prezent pentru tine, când vei avea cea mai mare nevoie.
  2. Un mesaj livrat la momentul potrivit îți va aduce succesul - degeaba investești banii în publicitate prin diverse reviste, în panouri publicitare sau bannere afișate la metrou. Aruncă o privire în jur, într-una din zonele aglomerate ale orașului sau chiar în trafic. Nu-i așa că peste trei sferturi din persoanele prezente își mențin privirea fixată pe ecranul telefonului mobil? Tehnologia a avansat considerabil, într-atât de mult că ar fi chiar păcat să nu fructificăm la maximum tot ceea ce online-ul ne pune la dispoziție. Livrează-i publicului tău mesajele la momentul potrivit: acum! Utilizează toate uneltele disponibile, fie ele organice sau plătite, care să-i permită brandului tău să se mențină în centrul atenției un timp îndelungat.
  3. Dacă nu-ți cunoști publicul, nu-ți vei ști nici defectele - ultimul, dar poate cel mai important motiv pentru care prezența online a afacerii tale este importantă, se numește în termeni de specialitate feedback. Părerea clientului tău este foarte importantă, deoarece totul gravitează în jurul său și a recomandărilor pe care el le va face unui grup mai mare sau mai mic de alți potențiali clienți. Prin intermediul Social Media, îi oferi șansa acestuia să interacționeze mai ușor cu tine. Îți poate lăsa comentarii, mesaje private și review-uri, ori de câte ori consideră necesar. Interacțiunile de realizează în timp real, așa că vei fi la curent cu părerile lui în orice moment. Îți vei cunoaște, deci, toate potențialele defecte, vei putea să le remediezi mai ușor și astfel îți vei consolida un public stabil și de lungă durată.

 

 

 

TE AȘTEPTĂM
LA UNUL DINTRE
BIROURILE NOASTRE


 

BUCUREȘTI

PLOIEȘTI

BRAȘOV

CONSTANȚA