Importanta Imaginilor in Realizarea unui Site

Ideea ca "o imagine valoreaza cat o mie de cuvinte" este o realitate care se poate observa in practica, inclusiv in domeniul Web Design. Imaginati-va un site web - un site de prezentare sau un magazin online, fara nicio imagine. Doar text. Cum ar arata? Probabil ar fi parasit de vizitatori in maxim 10 secunde, din cauza aspectului total neatragator. Imaginile de pe site au un rol foarte important. Ele dau un aspect atractiv site-ului si pot prezenta in mod placut activitatile companiei sau produsele vandute. De asemenea, cu ajutorul unor imagini poti prezenta membrii echipei tale, poti prezenta sediul sau echipamentele de lucru, si chiar secvente din timpul activitatii propriu-zise. Imaginile pot fi folosite individual, pot fi afisate in grupuri de imagini (galerii), in slideshow-uri sau chiar ca background.

 

Logo-ul companiei este de asemenea o imagine foarte importanta - el apare in partea de sus a site-ului si trebuie sa fie reprezentativ pentru compania ta. Este simbolul dupa care clientii te vor tine minte. Noi iti recomandam sa apelezi la un specialist grafician care sa iti realizeze un logo profesional. Logo-ul trebuie sa aiba impact, sa fie usor de retinut si sa ramana in memoria vizitatorilor site-ului tau.

Slideshow-ul cu imagini folosit pe foarte multe site-uri in prima pagina are un impact important asupra vizitatorilor. Prima imagine din slideshow este vazuta de toti cei care acceseaza prima pagina a site-ului. De aceea trebuie aleasa o imagine de calitate foarte buna.

Imaginile folosite in site, fie pentru a trimite catre diferite sectiuni din site, fie imaginile folosite in Galeria FOTO trebuie sa fie "reale", adica sa fie imagini care sa arate cu adevarat compania ta, echipamentele tale, serviciile tale, echipa ta. Este adevarata ca pe internet se pot gasi imagini realizate profesional, la o calitate foarte buna, care pot fi folosite in site, insa credibilitate maxima in ochii vizitatorilor site-ului tau (de a potentialilor clienti) poti obtine doar cu ajutorul unor imagini "reale", unice, ale tale, care arata concret cine esti (compania ta) si ceea ce faci (serviciile si produsele pe care le oferi).

Desigur, calitatea imaginilor trebuie sa fie foarte buna, ele trebuie sa aiba o rezolutie si o claritate suficient de bune incat imaginile sa se vada perfect pe orice dispozitiv folosit pentru accesarea site-ului.

Un mic secret pe care nu multa lume il cunoaste este ca marimea (in MB) a imaginilor de pe site afecteaza viteza de rulare a site-ului. O imagine de cativa megabytes pe prima pagina a site-ului se va deschide foarte greu si site-ul va rula incet, ceea ce va descuraja vizitatorii sa mai intre. Exista insa solutii pentru acest tip de probleme pe care specialistii la care vei apela pentru site-ul tau le vor implementa.

In concluzie, nu ignora imaginile necesare pentru site! Din contra, foloseste-le cat mai bine pentru ca site-ul tau sa arate extraordinar.

 
 

 

 

 

 

TE AȘTEPTĂM
LA UNUL DINTRE
BIROURILE NOASTRE


 

BUCUREȘTI

PLOIEȘTI

BRAȘOV

CONSTANȚA