Masuri de Siguranta pentru Securitatea Site-ului

Stiati ca in zilele noastre informatia este bunul cel mai de pret al unei companii?

Fie ca vorbim despre date financiare, despre modalitati de obtinere a increderii pe piata, de comunicarea vanzator-cumparator, fie ca ne referim la date tehnice sau la date active, informatia este elementul central de constituire a proceselor. Ansamblul deciziilor si al proceselor definesc minutios o companie buna de celelalte si o diferentiaza substantial.

 

Din cauza evolutiei continue a tehnologiei, a interconectivitatii, nu este nevoie de eforturi mari pentru a crea pagube uriase unei companii.

Spargerea parolelor de securitate poate fi facuta intentionat, dar chiar si accidental si este din ce in ce mai frecventa si mai usor de realizat, fiind mai greu in prezent să securizezi informatia. Unul dintre motivele principale din cauza carora clientii evita sa cumpere online este ipsa securitatii tranzactiilor. Pentru a castiga increderea oamenilor este nevoie sa apelezi la o echipa de specialisti web care sa stie cum sa-ti securizeze site-ul si activitatea online.

Este deranjant ca site-ul companiei tale sa fie atacat pentru ca se pot expedia fisiere spam catre utilizatorii site-ului. Hacker-ul poate sterge bazele de date, site-ul intreg, poate afla si face publice datele personale ale clientilor. Seriozitatea vis-à-vis de securitate este extrem de importanta.

Iata cateva masuri de siguranta pe care le poti lua pentru securitatea site-ului:

1) Backup. Fa regulat backup site-ului tau.
2) Fii la curent cu actualizarile din sistem. Joomla foloseste plugin-uri pe care le imbunatateste pentru a putea adauga servicii de securitate avansate. Nu ne ramane decat sa le actualizam constant pentru a spori siguranta.
3) Setarea unei parole cu grad ridicat de dificultate. Multa lume pleaca de la premisa: "Cine si de ce ar vrea sa-mi sparga site-ul?". Siguranta este foarte importanta, de aceea trebuie tratata cu meticulozitate.
4) Ai nevoie de conexiuni securizate pentru accesarea diverselor servicii ce rulează pe server. De exemplu, conexiuni prin care clientii isi verifica adresa de email online (webmail).
5) Logarea în contul comercial de client este bine sa se faca pe o conexiune securizata SSL (HTTPS) iar toate datele introduse de clienti in procesul de comanda sunt criptate.

 
 

 

 

 

 

TE AȘTEPTĂM
LA UNUL DINTRE
BIROURILE NOASTRE


 

BUCUREȘTI

PLOIEȘTI

BRAȘOV

CONSTANȚA