Doua Instrumente GRATUITE pentru Optimizarea Imaginilor din Site

Una dintre cauzele incarcarii lente a unui site este dimensiunea imaginilor urcate si afisate in site. Imaginile la rezolutie mare si necompresate sunt afisate mult mai lent de catre browsere. Astfel, durata de asteptare pentru deschiderea unui site este mai mare. Pentru ca site-urile sa se incarce cat mai rapid, este nevoie de imagini optimizate. Pentru a optimiza imaginile dintr-un site, INAINTE de a le urca pe server, oricine poate folosi doua instrumente gratuite, pentru a redimensiona imaginile si pentru a le compresa.

 

image resizer redimensionarea imaginilor viteza incarcare site 2

1. Redimensionarea Imaginilor
Redimensionarea presupune scaderea rezolutiei (si implicit a dimensiunii in MB ocupate de poza respectiva). Pozele descarcate din aparatele foto sau telefoanele moderne au rezolutii mari. De exemplu, 12 megapixeli in aparatul foto inseamna o rezolutie de 4200×2800pixeli in calculator, si o dimensiune ce poate depasi 15 MB. Daca este urcata in prima pagina din site o astfel de poza, browserului ii va lua foarte mult timp sa o afiseze, si astfel site-ul se va deschide mult mai greu.

Pentru cei care lucreaza in domeniul Artei / Fotografiei, are sens ca imaginea din site sa poata fi vazuta la rezolutia maxima. Insa pentru cele mai multe site-uri, imaginile pot fi urcate si la rezolutii de 800-1000px latime, sau mai mici, in functie de cum se doreste a fi prezentate.

Pentru a micsora foarte usor o imagine (sau mai multe deodata) poate fi folosit intrumentul gratuit Image Resizer. Dupa Instalarea programului, atunci cand se da click dreapta pe o fotografie, apare optiunea "Resize Pictures" prin care poate fi setata latimea sau inaltimea dorita a fotografiilor. Redimensionarea este realizata automat, foarte rapid, pentru toate imaginile selectate. Astfel este micsorata rezolutia imaginii, dar si dimensiunea ei in MB.

tinypng program compresare imagini creste viteze incarcare site2. Compresarea Imaginilor
Dupa micsorarea rezolutiei, imaginile trebuie compresate, pentru a ocupa si mai putin spatiu. Compresarea se poate realiza foarte usor pe site-ul www.tinypng.com. Puteti uploada pana la 20 de imagini simultan (.jpg sau .png) si ele sunt compresate automat. Ramane doar ca imaginile la noua dimensiune sa fie downloadate.

Astfel, prin aceste doua instrumente gratuite, pot fi reduse imagini de cativa MB (megabytes) la doar cateva zeci de KB (kilobytes).

Un site cu imagini redimensionate se va deschide mai repede, iar vizitatorii vor avea o experienta mai placuta navigand pe el.

 
 

 

 

 

 

TE AȘTEPTĂM
LA UNUL DINTRE
BIROURILE NOASTRE


 

BUCUREȘTI

PLOIEȘTI

BRAȘOV

CONSTANȚA