Avantajele HTTPS pentru un site. Diferenta HTTP vs HTTPS

Ce este HTTP?

Ati observat ca adresa celor mai multe site-uri incepe cu HTTP. Dar ati vazut si acest HTTPS, incadrat cu o culoare verde, ca sa atraga atentia.

HTTP este acronimul de la “Hyper Text Transfer Protocol“. Este vorba de protocolul care permite comunicarea cu site-urile dorite; este un protocol de tip text, fiind protocolul implicit al WWW (World Wide Web).

 

Ce este HTTPS?

HTTPS este acronimul de la “Hyper Text Transfer Protocol Secure“.

Site-urile care utilizează HTTPS sunt criptate. Asta inseamna ca toate informațiile private, precum nume utilizator, parole, adrese de email, adresa, informatiile despre cardurile dvs sunt pastrate in siguranta. La accesarea unui site care foloseste HTTPS, singurii care au acces la informatiile transmise sunt clientul si serverul.

Ce site-uri folosesc HTTPS?

Folosesti site-uri cu HTTPS in fiecare zi fara sa-ti dai seama. Aceasta tehnologie se regaseste de obicei la serviciile de Internet Banking, la conectarea cu anumite pagini care trebuie sa fie „secure” si oriunde altundeva unde iti sunt cerute date personale, de exemplu pe site-urile retelelor sociale (Facebook, Twitter).

Cum stiu ca un site este sigur?

Cand cumperi orice de pe internet sau in cazul in care iti platesti factura la telefon, internet sau cablu TV asigura-te ca site-ul foloseste protocolul HTTPS, si ca URL-ul (link-ul) acelei pagini de internet arata de tipul urmator:

link https desy solutii web performante

In cazul in care site-ul respectiv nu are acest acronim in bara de adrese, probabil nu ar trebui sa continuati cu furnizarea datelor personale.

Cel mai sigur este ca atunci cand folositi internetul pentru a face plati sau cumparaturi, sa va uitati inainte dupa protocolul HTTPS.

Daca doriti ca site-ul dvs sa intre in lumea site-urilor securizate, echipa Desy va sta la dispozitie.

 
 

 

 

 

 

TE AȘTEPTĂM
LA UNUL DINTRE
BIROURILE NOASTRE


 

BUCUREȘTI

PLOIEȘTI

BRAȘOV

CONSTANȚA