De ce site-ul tau TREBUIE sa fie responsive?

In ultimii ani s-a vazut o crestere importanta in vanzarile de device-uri mobile (laptopuri, tablete si telefoane) iar oamenii incep din ce in ce mai mult sa inteleaga utilitatea acestora si sa le foloseasca. Astazi traim intr-o lume in care accesul la informatie se face cu o simpla “apasare cu degetul” si aproape oricine are acces la internet pe mobil.

De asemenea, internetul este la indemana si in multe locuri publice, de exemplu restaurante si cafenele, care ofera Wi-Fi gratuit.

 

Utilizatorului siteului este cel pentru care noi cream websiteul si incercam sa il cream astfel incat acesta sa il poata folosi usor, sa ii fie usor sa gasesca si sa acceseze informatia si sa aiba o experienta vizuala platcuta. Altfel, utilizatorul nu va fi captivat si va pleca de pe site.

Efortul de a crea o experienta placuta consta in realizarea unei versiuni a site-ului optimizata pentru mobil, atat vizual cat si functional, si care sa se adapteze la mobilul utilizatorului (ajustarea continutului siteului astfel incat acesta sa poata fi cat mai usor de utilizat). Acest lucru este foarte important mai ales ca acum majoritatea oamenilor au acces la internet de pe telefonul mobil si le este intotdeauna “la indemana” sa isi utilizeze telefonul pentru a gasi rapid o informatie. Printr-un website propriu, oricine poate sa le ofere acea informatie.

Stiind ca foarte multi utilizatori folosesc tablete si telefoane ca sa navigheze pe internet, ca detinator al unui site iti doresti sa apari de fiecare data cat mai sus in cautarile Google, chiar si pe mobil. Insa, daca websiteul tau nu este responsive, Google te exclude automat din cautari.

Chiar daca atunci cand accesezi un webite pe mobil fara ca acesta sa aiba o varianta reponsive, siteul este afisat (insa in varianta desktop) si este posibil ca utilizatorul sa nu il poata folosi corect: sa nu poata apasa pe anumite butoane sau sa nu beneficieze la maxim de toate functionalitatile acestuia.

responsive web design

Iata cateva dintre functionalitatile de care utilizatorii siteului tau ar putea sa beneficieze daca siteul ar avea o varianta de design responsive.

#1 Apasa si suna
Daca iti doresti ca oamenii sa te sune pentru a-ti cere mai multe informatii despre produsele/serviciile pe care le oferi sau chiar pentru a incheia un contract, atunci trebuie sa faci acest lucru sa le fie usor!

Un website responsive iti permite sa setezi ca atunci cand utilizatorul apasa pe numarul de mobil afisat pe site acesta sa fie apelat automat. Ce poate fi mai usor de atat?

#2 Meniul
Cum se comporta meniul websiteului tau pe mobil? Nu uita ca aici nu exista efectul de “hover” asa ca de cele mai multe ori optiunea de drop-down devine inaccesibila. Solutia este sa cream un meniu special pentru versiunea de responsive a websiteului ca sa ii oferim utilizatorului o experienta placuta.

#3 Dimensiunea fontului
Felul in care se vede fontul pe website este important, acesta trebuie sa aiba o dimensiunea astfel incat sa fie usor de citit, si sa se poata scala in functie de dimensiunea smarphone-ului.

#4 Dimensiunile imaginilor
Imaginile sunt o alta parte importanta pentru fiecare website. Chiar daca utilizatorii smartphone-urilor nu se uita foarte mult la videoclipuri, acestia cu siguranta vor fi atrasi sa se uita la imagini si cu siguranta toti dorim ca acestea sa se vada in intregime si sa fie pozitionate corect in pagina.

Websiteul afacerii tale este o investitie pe termen lung si trebuie intotdeauna sa fie up-to-date, nu numai din punct de vedere al continutului dar si al tehnologiei de care beneficiaza utilizatorii acestuia.

Un site responsive creeaza o imagine profesionala companiei tale. Din pacate insa, un site neoptimizat pentru dispozitivele mobile, ii va face pe utilizatori sa il paraseasca rapid.

Daca ai nevoie de un site responsive, sau vrei sa optimizezi site-ul pe care il ai deja pentru dispozitivele mobile, echipa Desy iti sta la dispozitie.

 
 

 

 

 

 

TE AȘTEPTĂM
LA UNUL DINTRE
BIROURILE NOASTRE


 

BUCUREȘTI

PLOIEȘTI

BRAȘOV

CONSTANȚA