Cinci elemente cheie pentru succesul unui site

Poate acesta sa aiba un impact pozitiv asupra succesului unei afaceri?

Poate design-ul site-ului sa imi atraga clienti si sa imi creasca rata de conversie?

Cum se face ca un lucru precum design-ul unei pagini
sa fie cheia catre succesul afacerii mele?

Multi antreprenori isi pun aceaste intrebari cand sunt in situatia de a alege sa isi dezvolte si sa-si optimizeze site-ul. In ciuda scepticismului, o serie de studii arata ca un site bine construit va genera trafic si va creste rata de conversie. Sunt foarte multe motive pentru care un site bine construit va atrage clientul ideal. Insa, ca sa ajungem la succesul mult dorit trebuie sa avem in minte cinci elemente cheie de care orice dezvoltator web trebuie sa tina cont atunci cand realizeaza un site de prezentare sau un magazin online.

1. Usurinta de navigare
Usurinta de navigare este posibil componenta cea mai importanta a unui site web. Navigarea simplifcata faciliteaza utilizarea de catre o gama cat mai larga de clienti. Un sfat bun este ca site-ul sa fie atat de intuitiv incat toate persoanele il pot intelege si accesa. Cu cat timpul de accesare este mai redus, cu atat rata de conversie este mai mare.


2. Consistenta Brand-ului
Consumatorii intotdeauna cauta brandurile pe care le cunosc. O imagine de brand consistenta este un pas important spre formarea consumatorilor in a cunoaste o organizatie. Atunci cand acestia simt ca pot avea incredere in marca, ei vor fi mult mai probabil tentati sa cumpere sau sa apeleze la serviciile respective.


3. Search Engine Optimization
SEO (optimizarea pentru motoarele de cautare) este cruciala pentru indexarea corecta a site-ului de catre motoarele de cautare. Optimizarea site-ului este un proces continuu, deoarece motoarele de cautare indexeaza si creeaza ranking-uri in mod periodic. Cu un continut bine conceput si corect asezat in pagina, site-ul va fi vizibil utilizatorilor in cautarile lor pe internet si implicit rata de conversie va fi mai mare.


4. Continutul
Un text scurt si la obiect, cald si primitor usureaza navigarea. Atunci cand o pagina contine foarte mult text, ea devine aglomerata, determinand cititorul sa nu fie interesat de continutul acesteia. Continutul nu trebuie sa oboseasca utilizatorul, ci sa il mentina atent si sa il determine sa aleaga produsul sau serviciul oferit de site-ul respectiv.


5. Increderea
Construirea increderii este esentiala si aceasta se formeaza in timp. Exista o multime de strategii de marketing care promit sa faciliteze increderea intr-un timp cat mai scurt. Cu toate acestea, exista o solutie care nu da gres niciodata: un look serios si primitor al site-ului va creste automat traficul si implicit rata de conversie.

Cele mai multe firme prefera un site usor de folosit decat un labirint confuz de litere si cifre. Un design simplu si placut nu numai ca va crea un brand consistent, ci si va genera incredere. Un client multumit va reveni cu siguranta si afacerea nu va avea decat de castigat.

In cazul in care ai nelamuriri, echipa Desy iti sta la dispozitie. Nu ezita sa ne contactezi! Iti raspundem cu drag la orice intrebare. Avem solutii pentru a-ti depasi concurenta in mediul online si pentru ca afacerea ta sa ajunga printre cele mai bune din domeniu!

 
 

 

 

 

 

TE AȘTEPTĂM
LA UNUL DINTRE
BIROURILE NOASTRE


 

BUCUREȘTI

PLOIEȘTI

BRAȘOV

CONSTANȚA